Honda M. Gent

Webdesign, webapplicatie & SEO

Honda M. Gent is een officiële auto dealer van Honda in Gent. Al sinds 1979 staan ze met hun klantvriendelijke aanpak elke Honda liefhebber altijd te raad. Zo zijn ze uitgegroeid tot dé referentie voor Honda in groot Gent.

De uitdaging — redesign & webapplicatie

De website van Honda M. Gent was dringend aan vernieuwing toe. Hij was niet mobiel responsief, er was geen duidelijke hiërarchie en de verschillende pagina-elementen waren niet op elkaar afgesteld. Verder was het niet mogelijk om hun actueel aanbod te zien en waren de mogelijkheden om afspraken te maken sterk beperkt. 

Hun klanten komen op de website om verschillende redenen, waarvan de belangrijkste is om hun nieuwe droomwagen te vinden. Het was dus onze prioriteit om ervoor te zorgen dat ze die snel konden vinden en onmiddellijk contact konden opnemen met de garage. 

De uitdaging was duidelijk — ze hadden een website nodig die hun hoofddoelen vooropzet, namelijk meer afspraken maken en auto’s verkopen. 

Het resultaat — een website die elke Honda liefhebber verdient.

Het resultaat is er een om trots op te zijn. We maakten een website die volledig in lijn is met het Honda merk. Bezoekt de klant de website voor hun droomwagen, een onderhoud of een herstelling? Door de verschillende call-to-actions maakten we het ze gemakkelijk om een afspraak te maken voor wat ze ook willen. 

De zeer eenvoudig te beheren webapplicatie laat hun medewerkers toe om het aanbod nieuwe en tweedehandswagens zelf te beheren. In enkele klikken is er een nieuw model toegevoegd aan de website, voorzien van een gedetailleerde beschrijven en de mogelijkheid tot het maken van een proefrit of afspraak.

Een mobile first website

Meer dan 60% van hun potentiële klanten bezoekt de website met een mobiel toestel. We kozen er dus voor om mobile first te ontwerpen. Dit houdt in dat we in de ontwerpfase een sterke nadruk gelegd hebben op een goede flow op de mobiele site

Verder is een groot deel van hun cliënteel ouder dan 50 jaar. Veel van die gebruikers surfen de dag van vandaag enkel nog op een tablet. Daarom hebben we de volledige site ook specifiek voor de tablet geoptimaliseerd.

“Een prachtig resultaat. We krijgen veel positieve opmerkingen.”

Alain Marchand — zaakvoerder

Wil je zoals Honda M. Gent ook een website die rendeert?

We maken hem voor jou! Laat ons even iets weten.